Viziunea noastră se îndreaptă către un viitor în care furnizarea informației rapide și corecte, preîntampinarea nevoilor clienților și siguranța datelor, vor reprezenta noul normal.
O scurtă istorie CTCE
Societatea are tradiție în domeniul software si relatii de lunga durata cu clientii de peste 50 ani, aceste aspecte constituind avantaje certe ale societații oferindu-i o piață de desfacere în dezvoltare.
1973: Înființare
În baza HCM 163/1973 se înfiinţează în Piatra Neamţ Centrul Teritorial de Calcul Electronic Piatra Neamţ, cu primul sediu în Str. Ştefan cel Mare nr. 5, iar până la sfârşitul anului sunt încadraţi şi specializaţi 27 salariaţi, încep primele implementări (MIFIX la C.I. Ch şi GOSTOC la “Zorile Noi” şi “Steagul Roşu” ) şi se finalizează studiul privind variantele de amplasare a sediului nou.
1974 : Progres
Începe activitatea de proiectare, se dezvoltă activitatea de implementare (ajungându-se la 12 beneficiari), se înfiinţează punctul de lucru ROMAN, iar pe 4 octombrie sediul CTCE se mută pe Strada Decebal nr. 32.
1975: Prima formaţie de lucru de operatori
Se organizează prima formaţie de lucru de operatori calculator şi ingineri de sistem (pentru calculatorul de la CTCE Suceava), ia fiinţă cercul de pregătire profesională MATEC, se înfiinţează atelierul programare, nr. beneficiarilor ajunge la 31, iar activitatea de pregătire date se dublează.
1976: Extindere
Pe 5 martie 1976 se deschide finanţarea investiţiei de amenajare şi extindere a Centrului şi la data de 12 martie încep primele lucrări de construcţie pentru sala calculatoarelor, lucrări ce se vor finaliza în luna decembrie a aceluiaşi an şi se înfiinţează atelierul de exploatare.
1977: Dezvoltare
Pe 12 martie 1977 este adus calculatorul Felix C-256 care este repede pus în funcţiune, impulsionând ritmul de activitate al Centrului şi se abordează primul sistem informatic de tip A la I.E. Bistriţa.
1978: Primele aplicații
Se ating indicii de încărcare la calculatorul Felix C-256, se reorganizează activitatea atelierului exploatare datorită noilor condiţii de lucru şi se abordează primele aplicaţii pentru agricultură.
1979: Extindere
Se montează calculatorul Felix C-512, se aduce primul terminal inteligent tip RCD - 734 , se înfiinţează OTCE Roman şi se dau în exploatare primele aplicaţii ce utilizează SGBD SOCRATE.
1980: Extindere
Se montează calculatorul Felix C-512, se aduce primul terminal inteligent tip RCD - 734 , se înfiinţează OTCE Roman şi se dau în exploatare primele aplicaţii ce utilizează SGBD SOCRATE.
1981
Intră în exploatare curentă primele aplicaţii de teletransmisie direct de la beneficiarii cu rulări zilnice, se dublează capacitatea de teletransmisie cu OTCE Roman pregătindu-se şi condiţiile de montare a unui calculator.
1982: Aplicații noi
Se finalizează primele aplicaţii ce utilizează tehnici impuse de noul mecanism economico-financiar, se generalizează teletransmisia cu OTCE Roman şi se reproiectează 12 aplicaţii.
1983
După zece ani de existenţă, în CTCE sunt în exploatare curentă 247 aplicaţii şi în diverse stadii de realizare alte 67 aplicaţii, se exploatează curent în regim de teletransmisie 18 aplicaţii, se generalizează accentuat preluarea datelor direct pe suport magnetic, numărul beneficiarilor ajunge la 104, iar numărul de personal la 221, toate conducând firesc la realizarea unui volum de venituri de peste 30 de ori mai mare decât in 1973.
1984-1989
Se trece pe scară largă la utilizarea mini şi microcalculatoarelor
Apar şi beneficiari din alte 5 judeţe din ţară
Începe pregătirea specialiştilor pentru utilizarea microcalculatoarelor compatibile IBM-PC.
1990-1994: Restructurare
Are loc o restructurare masivă a activităţii şi personalului CTCE, care ajunge în1993 la 65 salariaţi, începe proiectarea produsului informatic legislativ MONITOR, se creează prima bază de date de interes public SNEP (baza de date a populaţiei), se accelerează ritmul activităţilor de proiectare, se participă la activităţile necesare editării de liste electorale şi alte activităţi de interes naţional şi se accentuează şi activitatea de cursuri de informatică.
1995-1996: Apariția aplicației LEGIS!
Sunt anii ce marchează începutul unei noi ere în viaţa firmei, urmare schimbărilor produse în managementul societăţii:
CTCE participă la marele proces de privatizare în masă (evidenţă cupoane de privatizare) şi la editarea listelor electorale şi a cărţilor de alegător, produsul informatic MONITOR este mult îmbunătăţit devenind LEGIS - marcă înregistrată la OSIM - produsul care avea să impună definitiv CTCE pe piaţa IT şi ca urmare volumul veniturilor se dublează.
1997
În paralel cu modernizarea produsului LEGIS, se accelerează intens comercializarea acestuia, ceea ce conduce la o nouă dublare a veniturilor faţă de 1996.
Se înfiinţează PAS - CTCE.
1998: Dezvoltare
Cu sprijinul PAS - CTCE se achiziţionează pachetul de 30% acţiuni deţinute anterior de FPP II MOLDOVA.
Se definitivează varianta WINDOWS a produsului LEGIS, ceea ce-l va impune din nou în atenţia pieţei.
Se definitivează variantele WINDOWS ale produselor PERSONAL, SALARII şi GESCON , care vor intra masiv pe piaţa IT naţională.
1999: Finalizarea privatizării
În iunie, prin achiziţionarea de către PAS CTCE a acţiunilor deţinute de FPS (70%), CTCE devine societate comercială cu capital privat, încheind astfel un proces de privatizare extrem anevoios, dar plin de promisiuni pentru viitor.
Începe realizarea primelor produse pentru administraţia publică locala şi totodată sunt accesate primele primării pentru implementări.
2000: Cel mai bun produs de software legislativ
La Târgul de produse informatice BINARY 2000, LEGIS obţine titlul de „cel mai bun produs de software legislativ”, sunt abordate primele probleme privind realizarea unui LEGIS variantă INTRANET și apare varianta LEGIS 4.0 , cu multiple îmbunătăţiri privind viteza de căutare și posibilităţile de filtrare în baza de date.
Programul LEGIS are peste 3500 beneficiari în întreaga ţară.
2001: Extindere si modernizare sediu
Încep lucrările de modernizare a sediului CTCE.
Produsele CTCE pentru administraţia publică locală și instituţiile bugetare cuceresc piaţa din 10 judeţe.
CTCE se implică activ în realizarea, implementarea şi asistarea de produse informatice pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
2002: Primul milion
Se finalizează în avans plata ratelor către APAPS și ca urmare are loc distribuirea acțiunilor deținute de PAS-CTCE către membrii săi.
Se finalizează modernizarea sediului CTCE.
Se finalizează LEGIS STUDIO - cel mai complex și complet sistem informatic legislativ.
Piaţa produselor pentru administraţia publică locală și instituţii bugetare ajunge la peste 170 beneficiari din 26 judeţe.
CTCE atinge cota de 1 milion EURO cifră de afaceri la sfârșitul anului.
2003-2005
Continua implementarile in zona administratiei publice locale astfel incat numarul clientilor se dubleaza, ajungand la peste 300 primarii, din 29 de judete.
CTCE devine CENTRU ACREDITAT DE TESTARE ECDL ROMANIA.
Programe importante de training derulate de CTCE P. NEAMT-2004-2005 – PHARE 2002 – Coeziune economica si sociala – Dezvoltarea resurselor umane – Centru Zonal de Instruire si Perfectioanre in domeniul informatic , financiar-contabil si de consultanta in managementul afacerilor - 90000 euro
CTCE isi dubleaza cifra de afaceri si profitul, iar numarul salariatilor creste cu peste 20%.
2006-2008
In urma perfectarii unor parteneriate cu alte firme de soft demareaza modernizarea produselor destinate institutiilor bugetare si administratiei publice locale, in sensul trecerii lor la tehnologia web si integrare de sistem.
Primele implementari ale noilor produse se finalizeaza in Mehedinti si Arges.
Piata produselor destinate administratiei publice locale ajunge la 500 clienti in 34 de judete.
Se lanseaza portalul www.legisplus.ro, bazat pe aplicatia Intralegis, o noua etapa in prestarea de servicii legislative.
Programe importante de training derulate de CTCE P. NEAMT- (2007) - B.I.C.R.U.M.A. – PHARE 2004 – Dezvoltare resurse umane – 70000 lei.
CTCE atinge cota de 3 milioane euro cifra de afaceri.
Demareaza lucrarile la noul corp de cladire CTCE.
2009-2012
Se initializeaza si finalizeaza proiectul informatizarii Ministerului Public, prin upgradarea si implementarea sistemului de management economico-financiar si administrativ SIMEC la nivelul intregii tari.
Se implementeaza, cu atragerea de fonduri europene, sistemul SIMEC la Consiliul Judetean Neamt si la Primaria Municipiului Piatra Neamt.
Se modernizeaza sistemul electronic pentru impozite si taxe locale la Primaria Piatra Neamt.
CTCE finalizeaza proiecte importante in urma colaborarii cu firme importante din Romania(Siveco, Romsys, etc)
Programe importante de training derulate de CTCE P. NEAMT
- 2009 - Programe de training si consultanta in domeniul managementului resurselor umane , in domeniul managementului turistic si in domeniul informaticii , in vederea dezvoltarii capitalului uman din judetul Neamt – Parteneriat cu C.C.I. NEAMT – 86287 LEI
- 2010-2011 - Centru de formare profesionala a adultilor P.Neamt –o oportunitate reala pentru integrarea activa a somerilor pe piata muncii - F.S.E. – P.O.S.D.R.U. 2007-2013 Axa prioritatra nr. 5 – Domeniul major de interventie 5.1. – Parteneriat cu AJOFM Neamt - 400000 euro.
Se realizeaza receptia noului corp de cladire CTCE, se finalizeaza dotarea cu birotica, mutarea in noua locatie.
In pofida crizei economice CTCE isi stabilizeaza portofoliul de clienti si se mentine cifra de afaceri de 3.5 milioane euro.
2013-Prezent
CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Pana in prezent avem un numar de peste 10000 de beneficiari activi: institutii publice si de stat, ministere, societati comerciale, societati cu capital mixt si strain, banci, birouri de avocatura si de consultanta, camere de comert, consilii judetene, locale, firme de consultanta si audit etc.
Lansarea de aplicații noi, module care să acopere o arie cât mai largă de nevoi, îmbunătățirea interfețelor și optimizarea din punct de vedere tehnic fac parte în continuare din evoluția noastră. Ne perfecționam constant și apreciem faptul că ne sunteți alături în continuare cu feedback-uri valoroase!
Luați legătura cu CTCE
Sediul Principal
610076 Str. Bld. Decebal nr. 32
Piatra Neamț, Neamț, România
Atunci când folositi serviciile noastre, ne încredințați date cu caracter personal. Înțelegem că este o mare responsabilitate și ne străduim să respectăm drepturile de confidențialitate ale vizitatorilor on-line. Cunoaştem importanța furnizării unui mediu sigur pentru informațiile pe care le colectăm și vă oferim putere de decizie în privința acestora. Consultaţi politica noastră despre Prelucrarea datelor cu caracter personal. Apăsând butonul “Acceptare”, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor pe site-ul nostru.
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența în timp ce navigați prin site. Dintre aceste cookie-uri, cookie-urile clasificate ca fiind necesare sunt stocate în browserul dvs., deoarece sunt esențiale pentru funcționarea funcționalităților de bază ale site-ului web. De asemenea, folosim cookie-uri terțe care ne ajută să analizăm și să înțelegem modul în care utilizați acest site web. Aceste cookie-uri vor fi stocate în browser-ul dvs. numai cu acordul dumneavoastră. De asemenea, aveți opțiunea de a renunța la aceste cookie-uri. Dar renunțarea la unele dintre aceste cookie-uri poate avea un efect asupra experienței dvs. de navigare.