Nou ! Daca sunteti client CTCE S.A. puteti plati ON-Line facturile de abonament LEGIS la adresa magazin-online.ctce.ro. Pentru a avea acces la facturi si plati trebuie sa creati un cont aici
Facturare si urmarire incasare APA,CANAL,GUNOI

EVIDENTA A FACTURILOR EMISE si INCASATE

Program de EVIDENTA A FACTURILOR EMISE si INCASATE
    Programul permite emiterea facturilor standard si a facturilor dedicate consumului de apa si pausal, canal si gunoi.

    Emiterea unei facturi necesita existenta unor informatii obligatorii, cum ar fi: seria si numarul facturii, data facturarii, beneficiarul, localitatea si strada acestuia, articolele facturate (denumire, cantitate, pret) in cazul facturilor standard. Pentru facturile dedicate sunt necesare informatii despre numar si data contract, sistemul(localitate) de apa, serii sigiliu si apometru, consumul de apa(index vechi si nou).
Prin emiterea facturilor standard se intelege facturarea de produse, materiale, prestari servicii, contracte, bransamente, s.a.m.d.
    Prin emiterea facturilor dedicate se intelege facturarea consumului de apa. Pentru aceasta operatiune programul permite introducerea indexului afisat de apometru si calcularea consumului automat, generarea facturilor si listarea lor.
    In urma facturarii programul permite operatiunea de incasare si urmarire a restantelor.

A.    Facturarea
1. Alte facturi (introducerea facturilor scrise manual, pe teren)
2. Facturare standard
3. Facturare pe sistem

1. Evidenta cu optiunea "Alte facturi" permite introducerea de informatii referitoare la: numar factura, numar aviz expeditie, comanda, data factura, data scadenta, cod client, strada, simbol articol facturat, cantitate, pret vanzare, cont. Optiunea este utila pentru introducerea facturilor emise pe teren.

2. Evidenta cu optiunea "Facturare standard" permite introducerea datelor: client, cont, agent, strada, dispozitie livrare, comanda, data, nr.zile scadente, data scadenta, delegat, buletin identitate serie si numar, data eliberarii acestuia, data expeditiei,ora, mijloc de transport si numar.
Completarea articolelor facturate se face apasand butonul "Date factura" urmat de completarea simbolului de articol, cantitea facturata, pretul de vanzare(cu tva sau fara tva).
Optiunea "Text achitare factura" permite inserarea unui text in subsolul facturii.
Optiunea "Salveaza" permite memorarea informatiei si activeaza optiunea de "Listare" a facturii la imprimanta.

3. Evidenta cu optiunea "Facturare pe sistem" permite introducerea datelor: cont, data, nr.zile scadente, delegat, buletin identitate serie,numar si data eliberarii acestuia, data expeditiei, ora.

Optiunea "Text achitare factura" permite inserarea unui text in subsolul facturii.
Optiunea "Vizualizare" afiseaza la ecran facturile ce pot fi obtinute si generate in urma culegerii de index apa.
Optiunea "Generare" genereaza si salveaza facturile aferente consumului de apa. Generarea facturilor poate fi conditionata de optiunea "Facturez de la minim:" X mc., astfel incat vor fi emise numai facturile ce au un consum mai mare sau egal cu X; sau pentru anumite localitati/sisteme pot fi folosite preturi diferite; sau se pot folosi preturi in functie de transa de consum.
Optiunea "Listare" listeaza la imprimanta toate facturile generate. Modelul de factura poate fi pentru imprimante matriceale sau laser/inkjet. Modelul de factura este configurabil. In cazul optiunii de listare la imprimanta laser/inkjet se poate opta pentru tiparire o factura pe pagina sau doua facturi pe pagina.
Optiunea "ReListare" permite retiparirea unui set de facturi prin specificarea localitatii si plajei de numere facturi.

4. Preturile pot fi diferite pentru consumul de apa. Configurarea preturilor se face pentru un sistem de localitati; sau numai pentru o localitate din cadrul unui sistem; sau pentru anumite intervale de consum apa.   


B.    Incasarea facturilor emise

    Incasarea facturilor se poate realiza in doua moduri: pe fiecare factura a unui client se specifica suma incasata sau alegerea unui client, completarea sumei incasate si stingerea facturilor restante in mod automat prin distribuirea sumelor.
    In urma incasarilor, daca termenul de plata este depasit se calculeaza majorari de intarziere. Daca suma incasata (in cazul incasarilor automate) este mai mare decat totalul restantelor diferenta de suma va fi transferata in mod automat la incasari sume in avans. Sumele in avans pot fi culese si separat, prin optiunea specifica de incasare a avansurilor. Avansurile pot fi configurate in asa fel incat sa stinga automat restantele.
Orice incasare poate fi urmata sau nu de listarea chitantei. Nu se va lista chitanta in cazul in care acasta a fost emisa pe teren, dar va fi introdusa si valoarea ei va stinge restantele.
    Chitantele emise de calculator vor avea un numar generat automat. Relistarea lor este posibila la orice moment. Modelul de chitanta este configurabil.
    Majorarile de intarziere se calculeaza in mod automat, functie de cota de majorare.

C.    Liste pentru urmarirea clientilor

    - Listare borderou incasari
- Facturi emise si incasate
    -Centralizator facturi, clienti, produse
    -Recapitulatie facturi, clienti, produse
    -Jurnal incasari
    -Structura incasarilor
    -Balanta debitori
-Balanta debitori (cu avansuri)
-Balanta debitori (cu majorari)
    -Restantieri
    -Instiintare de plata

Liste pentru consumul de apa pe localitati/sisteme
    -Borderou citiri contori
    -Borderou facturi emise
    -Total facturat
    -Total consum
    -Total pe stari contori
    -Citiri contori
    -Citiri pe nivele de consum
    -Situatie consumuri
    -Istoric consum pe clienti
    -Restantieri (detaliat pe client si/sau pe localitate la nivel analitic/sintetic)

Informare GDPR

Atunci când folositi serviciile noastre, ne încredințați date cu caracter personal. Înțelegem că este o mare responsabilitate și ne străduim să respectăm drepturile de confidențialitate ale vizitatorilor on-line. Cunoaştem importanța furnizării unui mediu sigur pentru informațiile pe care le colectăm și vă oferim putere de decizie în privința acestora. Consultaţi politica noastră despre Prelucrarea datelor cu caracter personal

Închide
Sediu Central:
610076 Piatra Neamt, Neamt
Bld. Decebal, nr. 32
Nr. Telefon:
0233-211.020(secretariat)
0233-206.575(fax)

Certificare ISO

Testati Acum GRATUIT!